En gentlemans hem

Hur ser en gentlemans hem ut?

En gentleman definieras som en artig och hedervärd man. Men hur ser en sådan mans hem ut? Hur klär sig en gentleman och hur inreder han sitt hem? Vi tittar på den stil och etikett som förknippas med den moderna gentlemannen och se hur detta översätts till utformningen av hans bostad.

Hur en gentleman klär sig

En modern gentleman är alltid lämpligt klädd för varje tillfälle. Han håller sig ofta till klassiska skärningar och färger, men är inte rädd för att ge sin garderob lite personlighet med accessoarer som färgglada slipsar eller strumpor.

När det gäller kläder kommer han att sträva efter klassisk komfort och kvalitet framför kvantitet. Gentlemannen föredrar tidlösa plagg som kan blandas och matchas snarare än massor av olika plagg i garderoben.

  • Kvalitet över kvantitet: Välj kläder av hög kvalitet och gör investeringar i basplagg som skjortor, byxor och skor.
  • Enkelhet: Använd enkla, klassiska mönster och färger för en tidlös look.
  • Passformen är viktig: Se till att kläderna sitter bra och inte är för trånga eller för lösa.
  • Accessoarer: Enkla och sofistikerade accessoarer som en klocka, slips eller skärp kan göra en stor skillnad i din outfit.
  • Skor: Investera i ett eller flera par kvalitativa och välputsade skor. En snygg och välskött sko är ett måste för en gentleman.

Heminredning

Den moderna gentlemannens hem bör återspegla samma principer som han tillämpar på sin garderob; det bör vara bekvämt, elegant och tidlöst.

I vardagsrummet kan du hitta klassiska möbler med konst som reflekterar ägarens personlighet. Det kan vara kända personer från historien eller kulturen. När det gäller tyger föredrar man naturliga material framför syntetiska eftersom de andas bättre och håller längre än konstgjorda motsvarigheter.

När det gäller i köket föredras ofta rostfritt stål på grund av dess förmåga att motstå korrosion och repor samtidigt som det fortfarande ser elegant och sofistikerat ut. En diskbänk i rostfritt stål i köket är alltid gångart! Samma sak gäller för andra apparater som kylskåp, ugn, spis och diskmaskin.

Gentleman strävar efter god smak både i hemmet och i den allmänna världen.  

Detta innebär att man strävar efter kvalitet framför kvantitet när det gäller klädval såväl som beslut om heminredning – klassiska linjer som står sig genom tiderna i stället för trendiga föremål som blir omoderna inom några år.