Dyra vs billiga byxor

Vilka jeans är bäst

Om du någonsin har undrat varför det gör skillnad att spendera mer pengar på jeans är du inte ensam. Kvalitetsjeans kan hålla länge om de tas om hand på rätt sätt, men det är inte alltid uppenbart vad som gör att högkvalitativa jeans är värda sin prislapp. Från tyger till konstruktion och passform - låt oss gå igenom orsakerna till varför du bör investera i kvalitetsdenim.

Är det värt pengarna med märkesjeans?

När du betalar mer för jeans får du tyg av bättre kvalitet som håller längre. Högkvalitativa denimmärken som Levi Strauss & Co. använder till exempel tyger med överlägsen stretch och återhämtning – vilket innebär att de håller formen även efter flera timmars användning. Dessutom använder många designermärken förstklassiga bomullsblandningar med fibrer som Lycra eller Elastan för att ge extra stretch och komfort samtidigt som hållbarheten bibehålls. Billigare jeans tenderar att vara tillverkade av ren bomull som inte ger lika mycket följsamhet eller livslängd; ofta bryts tyget ner snabbt vid regelbundet slitage och tvätt.

De flesta designerjeans tillverkas med traditionella vävtekniker som ger tyget styrka och hållbarhet – vilket gör att de klarar sig över tid utan att sträcka ut sig eller tappa formen. Dyrare jeans har också ofta starkare sömmar – vanligtvis dubbla sömmar längs sömmarna – och nitar vid stresspunkter som fickor, vilket bidrar till att upprätthålla strukturen och förhindra att revor eller tårar bildas. Vad gäller billigare alternativ? De är ofta tillverkade med enkla sömmar och inga nitar (eller billiga plastnitar), vilket gör att det är mindre troligt att de håller för slitage med tiden.

Designerdenim är utformad för att passa som en handske direkt från hyllan. De flesta par är förtvättade så att de inte krymper när de tvättas på rätt sätt. Billiga jeans däremot behöver oftast tvättas flera gånger innan de får sin avsedda form och storlek på grund av obehandlade tyger. De kan också bli mindre varje gång de tvättas på grund av krympning av obehandlad bomull eller andra fibrer som används vid tillverkningen.

När det kommer till kritan är det värt att investera i designerjeans av hög kvalitet eftersom de håller längre än billigare alternativ och ser bättre ut på din kropp också! Med förstklassiga tyger som ger överlägsen stretch och återhämtning i kombination med starka konstruktionstekniker som dubbelsömmar längs sömmarna och nitar vid stresspunkter ger designerjeans dig en perfekt passform varje gång utan att du behöver oroa dig för krympning eller att de sträcker sig med tiden. Så nästa gång du handlar jeans, fundera på att spendera pengar på ett plagg som håller länge – din garderob kommer att tacka dig!