Favoriter

Hitta rätt byxa för dig

Det kan vara en riktig utmaning att hitta det perfekta paret byxor. Med så många olika stilar, tyger och passformer kan det vara svårt att veta var man ska börja. Men med rätt kunskap och förståelse kan du enkelt hitta ett par byxor som passar perfekt till din stil. Läs vidare för att få våra bästa tips om hur du väljer det perfekta paret byxor.

Att tänka på vid köp av byxor

Det första steget för att hitta det perfekta paret byxor är att bestämma vilken stil du letar efter. Det finns gott om alternativ där ute, från klassiska chinos och khakibyxor till moderna joggingbyxor eller till och med skräddarsydda byxor för det speciella tillfället. Tänk på din livsstil när du fattar detta beslut – om du letar efter något mångsidigt kan du välja en klassisk chino- eller khakibuks, om du är ute efter något mer avslappnat kan du välja joggers eller cargobyxor, och om du behöver något formellt kan du välja skräddarsydda byxor i material som ull eller bomullstwill.

Känn till din storlek
När du väl har bestämt dig för vilken stil du vill ha är det viktigt att känna till din storlek innan du handlar. Att mäta hemma är ett effektivt sätt att se till att du får rätt passform första gången – genom att mäta runt midjan får du en indikation på din midjestorlek, och genom att mäta från övre delen av midjebandet ner till nedre delen kan du avgöra din längdstorlek (normal/kort/lång). Det är alltid bäst att prova ett plagg innan du bestämmer dig – på så sätt kan du försäkra dig om att allt sitter rätt och anpassa dig därefter innan du köper.

Titta på tyger och färger
Slutligen bör du fundera på vilka tyger och färger som passar bäst till din önskade look. Om du vill ha komfort ska du välja lätta material som linne eller bomull, om det är viktigt att kläderna håller länge ska du överväga ullblandningar som är slitstarka men ändå eleganta, om du vill vara formell ska du välja en mörkare färg som marinblått eller kolgrått, och om du föredrar ljusa färger ska du välja djärvare tyger som corduroy eller sammet.

Med dessa tips i åtanke borde det bli mycket lättare att köpa det perfekta paret byxor! Kom ihåg – ta mått hemma, bestäm dig för en lämplig stil beroende på livsstilsbehov, fundera över vilka tyger som ger komfort och lång livslängd och slutligen bedöma vilka färger som passar bäst till önskad look och känsla. Om du följer dessa steg bör du kunna hitta det perfekta paret byxor som passar både kroppsform och personlig stil! Lycka till!

Arbetsbyxor

Är det inte byxor för din fritid eller vardag du är ute efter utan ett par arbetsbyxor? Arbetsbyxor kan vara olika beroende på vilket yrke man har. Det kan vara allt från ett par kostymbyxor till ett par snickarbyxor. För att hitta de perfekta arbetsbyxorna så rekommenderar vi att ni tittar på ovan tips för att hitta det som passar just ditt yrke och din kropp bäst. Många yrken har redan hur arbetsbyxan ska vara utformad eller se ut. Exempelvis har kockar vanligen ett par vita byxor och för att skydda dessa från smuts förkläden med tryck över. Egentligen kanske inte vitt är den bästa färgen när man tänker på smuts vid matlagning men det ger å andra sidan ett rent och fräscht intryck.